Voordelen

10 000 stappen

Van 10.000 stappen voor jouw organisatie

Heeft Vlaanderen ├ęcht nood aan sterke bewegingsprojecten? Absoluut. De gemiddelde Vlaming zit een groot stuk van de dag stil en beweegt te weinig voor een goede gezondheid. Deze cijfers zullen je vast verbijsteren.

Zitten vs staan

De voordelen van voldoende bewegen en minder lang stilzitten zijn nochtans enorm voor jouw inwoner of werknemer. Kijk hier maar eens.

Meer bewegen kan makkelijk

Beweging wordt nog niet genoeg gepromoot bij volwassenen. De drempel naar sport(clubs) is voor velen te hoog. Maar je hoeft niet meteen naar de sportzaal te trekken om meer te bewegen. Mensen moeten vooral gestimuleerd worden tot laagdrempelige, matig intensieve bewegingen, zoals de trap nemen in plaats van de lift. Hier kunnen nog heel wat inspanningen rond gedaan worden, zowel op het werk, tijdens alledaagse verplaatsingen, thuis als in de vrije tijd. En jouw gemeente of onderneming kan daar gemakkelijk aan meewerken.

Waarom zou je dat nu eigenlijk doen? Waarom zou je als gemeente of onderneming meedoen aan 10.000 stappen? Waarom zou je daar tijd en middelen insteken?
Deze infograph toont de belangrijkste voordelen: