Waarom meer bewegen

10 000 stappen

Volwassenen en ouderen die voldoende bewegen, geven zichzelf het mooiste cadeau. De voordelen ervan zijn amper bij te houden!

Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid (minder kans op kankers, dementie, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, overgewicht,…), je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder.

Alle voordelen van voldoende bewegen staan samengevat in deze afbeelding.

Toon dat ook jij meer beweging belangrijk vindt! Er zijn leuke raamaffiches gemaakt die aangeven waarom elke stap telt. Hang zelf ook een affiche uit en laat zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt. Doe mee samen met je buren, je straat of zelfs de hele buurt. Hang één affiche achter je raam aan de straatkant en spoor je linker-, rechter-, over-, achter-, onder- en bovenbuur aan om hetzelfde te doen. Hoe meer affiches, hoe meer we elkaar kunnen motiveren!

De affiches kunnen hieronder gedownload worden of zijn gedrukt te verkrijgen via de stad of gemeente. Er zijn ook affiches die met stift of digitaal ingevuld kunnen worden.