Tips voor thuis en vrije tijd

Tips voor alledaagse verplaatsingen overview

Hang nog eens het kind uit

We doen het misschien niet zo dikwijls, maar dit is het perfecte excuus! Laat je verleiden en speel samen met je kinderen. Kids blij en jij beweegt zonder dat je het merkt.

Kom uit je mand

Hond in huis? Dat is de ideale kompaan om mee te gaan wandelen. Laat je op sleeptouw nemen en geniet samen met je viervoeter. Trots moedigt hij je kwispelend aan: “baasje, elk pootje telt!”

Vergeet de afwas niet

O neen, de afwas nog. Bekijk deze huishoudelijke taken voortaan anders. Het moet toch gebeuren, dus waarom dit niet zien als een goede vorm van bewegen?

Ontwerp je eigen dansprogramma tijdens het schoonmaken

Schoonmaken, nog zo’n aangenaam tijdverdrijf. Zeker als je vanaf nu poetst op muziek. Jij bent de ster en schittert in je eigen dansprogramma. Zien we je terug in de volgende ronde?

Bewegen tijdens Thuis

Tijd voor je favoriete soap? Of eerder het type van de duiding? Het tv-programma maakt niet uit, je dagelijks tv-moment is wel een uitgelezen kans om te bewegen. Werk met gewichtjes of doe lichte buik-, bil- en armspieroefeningen.

Parkeer je hometrainer voor tv

Staat er in je kelder een luxehometrainer te roesten? Zonde. Haal het beest weer naar boven en leef je uit. Zet hem gerust voor tv en fiets fluitend door het televisielandschap.

Kies je computerspelletjes slim

Bij veel games zit je de hele tijd. Maar jij bent natuurlijk slimmer dan dat. Kies daarom een computerspel waarbij je veel moet bewegen.

Tuinier met plezier

Tuinieren is goed voor de spieren. Maai het gras, snoei de haag of spit een stukje tuin om. Weer een karweitje geschrapt en met dat bewegen zit het op die manier ook goed.

Kom erbij en dans!

Zaterdagavond? Tijd om voor de buis te hangen of het internet af te schuimen? Je kan het eens anders doen. Trek je hot shoes aan en ontpop je tot een echte dancing queen.

Beweeg samen met anderen

Kies een activiteit of sport die je graag doet of regelmatig met je gezin of vrienden kan doen. Samen dingen ondernemen maakt schept een band en motiveert.

Waag je op de wandelpaden

Al eens gedacht aan een fietsvakantie of wandeluitstap? Maak je familie of vrienden warm voor deze avontuurlijke tocht. Het hoeft geen Mount Everest te zijn. Avonturen zijn er in het groot en klein.