Tips op het werk

Tips op het werk overview

Met de fiets naar het werk

Is het haalbaar om met je fiets naar het werk te gaan? Of zelfs te voet? Overweeg het en zet de stap. Je beweegt niet alleen, het maakt ook je hoofd leeg na een drukke werkdag. En ’s ochtends kom je niet gefrustreerd aan door die ellendige file.

Combineer openbaar vervoer en beweging

Woon je ver van je werk? Dan kan je het openbaar vervoer en een stevige wandeling overwegen. Beter voor het milieu, en je hebt toch maar lekker die beweging gehad.

Check stap- of fietsvergoeding

Ga na of je werkgever een stap- of fietsvergoeding geeft voor je woon-werkverkeer. Je inspanningen worden meteen beloond! Als is de grootste beloning natuurlijk je goede gezondheid en prima humeur, wat dacht je?

Parkeer je auto wat verder

Kom je met de auto naar het werk? Ook dan kan je meer beweging in je dag smokkelen. Parkeer de wagen een stukje verderop, zodat je nog wat kan stappen. Wie weet vind je zo wel een plek waar het makkelijker parkeren is.

Neem de trap

Het is verleidelijk, een lift. Maar al eens geteld hoelang je soms moet wachten? Tegen die tijd ben je vaak al via de trap een heel eind op weg. En kom je op de trap niet meestal die favoriete collega tegen?

Doe mee met de actieve pauze

Klinkt dit wat tegenstrijdig in de oren? Een actieve pauze bestaat wel degelijk. Strek je armen of benen. Stretch je nek en schouders. Je ontlast op die manier je rug en ogen. Het zorgt in een mum van tijd voor een opkikker. Let wel op dat je tijdens het stretchen geen collega raakt die net zijn kopje koffie ging halen.

Plaats de printer verderop

Je printer naast je bureau, zodat je enkel je arm moet strekken? Dat is redelijk 2017. Een printer zet je voortaan buiten je kantoor. De luchtkwaliteit verbetert en je wordt niet gestoord door het lawaai. Die extra stappen naar de printer kan je weer mooi zien aantikken op je stappenteller.

Telefoneer al wandelend

Heel wat telefoontjes te doen vandaag? Dan is het eigenlijk je geluksdag. Want het is je kans om schaamteloos extra te bewegen. Bel met een draagbaar toestel al wandelend. Meer stappen vandaag én een heldere geest tijdens je telefoongesprek!

Ga langs bij een collega

Wil je iets vragen aan je collega? Hup, snel een mail of telefoontje. Toegegeven, het gaat snel. Maar een wandelingetje naar een andere verdieping doet je even pauzeren. Je hebt persoonlijk contact met je collega, wat voor sommige onderwerpen geen overbodige luxe is.

Introduceer vergaderwandelingen

Samen in een muf lokaal brainstormen? Daar zijn nog nooit schitterende ideeën uit ontstaan. Heb je iets te bespreken met een collega? Waarom doe je dit niet al wandelend? Buiten krijg je frisse lucht en dwarrelen de oplossingen vanzelf je hoofd binnen!

Maak een lunchwandeling

Voor of na het eten een wandelingetje? Puik plan. Leer de omgeving van je bedrijf kennen. Ongetwijfeld boeiend! Bij mooi weer kan je gerust halt houden in een park. Extra zuurstof voor de rest van de dag. En jawel, het aantal stappen zal flink stijgen.

Neem sportkleding mee

Leg een sportoutfit op het werk. Zo kan je op elk moment gaan sporten. Momentje vrij of ’s middags geen zin om binnen te blijven? Elk onverwacht moment is goed om te bewegen.

Vraag die douche op het werk

Na het bewegen kunnen er al eens okselvijvers ontstaan. Geen pretje om daarna met een nat shirt te vergaderen. Vraag daarom je werkgever om een douche te installeren. Op die manier wordt bewegen op het werk pas echt fun. Ook voor de collega’s die naast je moeten zitten.