Start 10.000 stappen in jouw organisatie

Uit de verschillende studies op de werkvloer en in gemeenten blijkt dat het project 10.000 stappen een succes is en dat het mensen helpt om meer te bewegen.

Stappenclash binnen jouw organisatie

Ben je een gemeente, bedrijf, sportclub, school, of eender welke andere organisatie? Of ben je een vriendengroep of familie? Het maakt niet uit, elke organisatie kan gratis deelnemen aan 10.000 stappen. Deze tool biedt verschillende leuke mogelijkheden: uitdagingen in groep, samen stappen naar bepaalde plaatsen op de wereldkaart, een stappenuitdaging tegen andere groepen en noem maar op. 

Je kan op elk moment een uitdaging aangaan binnen jouw organisatie! Registreer je hier.

  • Meld je aan
  • Maak een groep aan met de naam van jouw organisatie
  • Vraag aan je personeel of leden om allemaal lid te worden van die groep
  • Vanaf dan kan je aan de slag met leuke uitdagingen voor je groep

Meer informatie en materialen over 10.000 stappen binnen jouw organisatie kan je hier vinden:

Stappenclash tegen andere organisatie

Op Vlaams niveau worden er ook vaste acties georganiseerd voor organisaties die tegen elkaar willen strijden.

Zo organiseren we om de 2 jaar de grote Vlaamse stappenclash.
Hierin strijden steden en gemeenten tegen elkaar om de titel ‘Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’. Wil jouw gemeente graag meedoen met deze clash? Meer informatie kan je hier vinden.

10.000 stappen is ook een ideale actie om werknemers op een ludieke manier te motiveren om dagelijks meer te bewegen. Daarom organiseren we jaarlijks een spannende stappenuitdaging tussen verschillende bedrijven, deze noemt ‘No steps no glory’.

In mei 2020 zal de volgende editie van ‘No steps no glory’ doorgaan. Alle bedrijven die aangesloten zijn bij Idewe, Liantis of Mensura kunnen hieraan deelnemen. Uitbreiding naar andere externe diensten wordt momenteel bekeken.

10.000 stappen als opstap naar een organisatie-breed gezondheidsbeleid

 Nu je als bedrijf, stad, gemeente of school geproefd hebt van 10.000 stappen en de reacties positief waren, kan je verder gaan. Grijp de 10.000 stappenclash aan om binnen je organisatie na te denken over een organisatie-breed gezondheidsbeleid voor je werknemers, burgers, leerlingen, leerkrachten… Hiermee toon je als organisatie dat je gezondheidsbeleid meer is dan alleen maar eenmalige acties. Hoe verander je bijvoorbeeld de nabije omgeving zodat stappen de makkelijkste keuze wordt? Hoe koppel je beweging aan mentaal welbevinden? Hoe breng je partners rond de tafel? Hoe creëer je draagvlak bij beleidsmakers en -uitvoerders?

Ben je dus op zoek naar modellen en werkvormen om die oefening te maken en die verankering te realiseren? Dan kan je terecht bij de verschillende kadermethodieken van het Vlaams Instituut Gezond Leven die hiervoor ontwikkeld werden: