Start 10.000 stappen in jouw organisatie

Overview start 10000 stappen in jouw organisatie

Het 10.000-stappenproject oogst succes op de werkvloer en in gemeenten! Verschillende studies tonen dat het mensen helpt om meer te bewegen. Het project werd trouwens getest én goedgekeurd door Universiteit Gent.

Wil je als gemeente of onderneming ook zelfstandig aan de slag met 10.000 stappen? Top! Ons stappenplan en de actiefiches helpen jou zeker op weg.

Het stappenplan vormt een leidraad voor het succesvol toepassen van 10.000 stappen in jouw gemeente of onderneming.

De actiefiches zijn dan weer een bron van inspiratie voor het ontwikkelen en uitvoeren van concrete acties binnen het 10.000-stappenproject. Denk aan online stappenclashes, wandelingen, bewegingstussendoortje,…

Maak met jouw organisatie mee de switch naar een beweeglijker leven. Zet de eerste stap, verspreid deze boodschap: “Zet 10.000 stappen per dag voor een betere gezondheid, want elke stap telt!”

Het Vlaams Instituut Gezond Leven coördineert het 10.000-stappenproject met steun van de Vlaamse overheid, Universiteit Gent en de Vlaamse Logo’s (lokaal gezondheidsoverleg). Als gemeente of onderneming kan je bij een van de 15 Logo’s terecht voor praktische ondersteuning bij het uitvoeren van 10.000 stappen.