Over de campagne

Elke stap telt!

Je wil graag meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Een manier om dagelijks meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! 

10.000 stappen per dag is ideaal. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag aanbevolen. Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd, … Uit de verschillende studies op de werkvloer en in gemeenten blijkt dat het project 10.000 stappen een succes is en dat het mensen helpt om meer te bewegen. Stappen kan je registreren in een online tool. 

Deze online stappenregistratietool koppelt plezier aan bijhouden van je stappen. Je eigen motivatie en die van deelnemende groepen worden vergroot door (samen) je stappen bij te houden en virtuele uitdagingen (bijvoorbeeld: samen virtueel stappen naar je favoriete vakantiebestemming) aan te gaan. De stappenuitdagingen kunnen alleen of met anderen aangegaan worden. Je gebruikt de online tool bij voorkeur minimum 4 weken, dan heb je het meest kans op een actiever leven. We wensen jou en alle deelnemende groepen veel plezier toe! 

Start 10.000 stappen in jouw organisatie

Je kan op elk moment een uitdaging aangaan binnen jouw organisatie! Hiervoor kan je gebruikmaken van de online stappentool. Deze tool biedt verschillende leuke mogelijkheden: uitdagingen in groep, samen stappen naar bepaalde plaatsen op de wereldkaart, themaroutes afleggen en noem maar op. 

Er worden ook vaste acties georganiseerd voor bedrijven en gemeenten. Een stappenuitdaging binnen een bedrijf is een ideale actie om de werknemers op een ludieke manier te motiveren om dagelijks meer te bewegen. Meer informatie over de bedrijvenclash ‘no steps no glory’.

Maar er is meer, want ook gemeenten kunnen het tegen elkaar opnemen tijdens de 10.000-stappenclash tussen gemeenten. Meer informatie over de 10.000-stappenclash tussen gemeenten.