Veelgestelde vragen - groepsbeheerders

Hoe maak ik een groep aan?

Er zijn groepsleden die geen stappen ingeven. Brengen zij het groepsgemiddelde naar beneden?

 • Nee, dagen die niet ingevuld worden tellen niet mee als nulwaarde.

Kan iemand anders beheerder worden van een groep?

 • Ja, de huidige beheerder kan dit aanpassen in de ledenlijst. Open de groepspagina en ga naar ‘Groepsleden’. Druk op de 3 puntjes naast de persoon die beheerder wordt en druk op ‘Maak beheerder’. Let wel op, die persoon moet zichzelf eerst lid maken van de groep.

Er zit iemand foutief in de groep. Kan deze persoon uit de groep verwijderd worden?

 • Ja, de huidige beheerder kan dit aanpassen in de ledenlijst. Open de groepspagina en ga naar ‘Groepsleden’. Druk op de 3 puntjes naast de persoon die verwijderd moet worden en druk op ‘Verwijder uit groep’.

Hoe krijg ik leden in mijn groep?

 • Stuur een mail naar mogelijke leden en licht nauwkeurig toe hoe ze lid worden. Personen die al geregistreerd zijn op de website kan je ook uitnodigen via de website zelf. Open de groepspagina, ga naar ‘Groepsleden’ en druk op ‘Deelnemer uitnodigen’.
 • Elke groep heeft ook een unieke link, je kan deze link gebruiken om door te sturen via mail of andere kanalen. Personen die nog geen lid zijn van de groep krijgen dan steeds een "lid worden" knop te zien.
  Je kan deze link kopiëren uit de URL-balk van je browser wanneer je op je groepspagina zit. bvb: https://10000stappen.gezondleven.be/groep/gezond-leven

Ik heb een foute groep gemaakt. Wat moet ik doen?

 • Je kan de gegevens van de groep aanpassen via de groepspagina en ‘Groep bewerken’. Of je kan de groep verwijderen via de groepspagina, ‘Groep bewerken’ en dan ‘Groep verwijderen’

Ik wil zelf niet meestappen in de groep die ik beheer

 • Wanneer je een groep aanmaakt kan je kiezen of jouw stappen meetellen voor de groep of niet. Wil je dit nadien nog aanpassen dan kan dit via de groepspagina. Druk op ‘Groepsleden’ en dan op de 3 puntjes achter jouw naam.

Hoe kan ik een uitdaging maken en starten?

 • Uitdagingen uitvoeren kan enkel met een groep. Ofwel een uitdaging met de groep alleen, ofwel tegen andere groep(en). Maak dus eerst een groep aan (als dat nog niet gebeurd is), en druk dan op ‘routes’ en ‘maak een nieuwe route’. Je kan de gegevens van de route zelf kiezen en instellen. Na het aanmaken van de route kan je ook nog andere groepen toevoegen om tegen elkaar te strijden.

Hoelang moet ik de route van mijn uitdaging maken?

 • Dit is afhankelijk van aantal groepsleden, aantal dagen en niveau groepsleden. Zie hoofdstuk ‘Uitdaging aangaan in groep of tegen andere groepen’.

Hoe kan ik een (foutieve) uitdaging verwijderen?

 • Ga op de groepspagina naar ‘routes’. Druk op de route die je wil verwijderen en dan op ‘route bewerken’. Druk dan onderaan op ‘Route verwijderen’.

De groepen die tegen elkaar strijden hebben niet hetzelfde aantal leden, is de uitdaging dan eerlijk?

 • Ja, er worden 2 soorten ranking getoond: één gebaseerd op het gemiddeld aantal stappen van de groep (eerlijker bij groepen met grote verschillen in aantal leden) en één gebaseerd op het totaal aantal stappen.

Mijn groep is bezig met een uitdaging maar de route is bijna volledig afgelegd en de tijd is nog niet om.

 • De beheerder kan de route aanpassen (verlengen) tijdens de uitdaging. Open de groepspagina en druk op ‘Routes’. Open de route die je wil aanpassen en druk op ‘Route bewerken’.

Ik wil alle resultaten van mijn groepsleden kennen.

 • De groepsbeheerder kan een rapport oproepen in Excel waarin alle info van de groep en/of groepsleden staat.

Hoe kan ik mijn groepsleden aanmoedigen te stappen.

 • Door een rapport op te vragen heb je alle mailadressen en kan je een email versturen