FAQ

Nog vragen over dit vierjarig project of over het pakket met signalisatie- en nudgingmaterialen?
Neem alvast een kijkje in deze lijst met veelgestelde vragen, of contacteer jouw Logo of Sport Vlaanderen-consulent.

 • Kunnen we ook volgende jaren nog signalisatiematerialen (bij)bestellen?
  Ja, de raamovereenkomst met de leverancier van alle materialen geldt voor meerdere jaren, dus jullie kunnen op alle momenten materialen (bij)bestellen aan de afgesproken prijzenvia de webshop. Er worden dan wel transportkosten aangerekend en is er geen recht meer op de tegemoetkoming van € 500.
 • Hoe communiceren jullie naar de lokale besturen? Hoe blijven we op de hoogte?
  Alle info over het project wordt in de eerste plaats via nieuwsflashes verstuurd naar de opgegeven contactpersonen per ingeschreven lokaal bestuur. Ontvang je de nieuwsflashes nog niet en heb je wel interesse, neem dan contact op met info10000@10000stappen.be Op deze website wordt de info ook regelmatig vernieuwd. Voor extra vragen kan je contact opnemen met je contactpersoon van de Vlaamse Logo’s en/of Sport Vlaanderen-consulent.
 • Hoeveel geld moeten we begroten voor dit project?
  Elk jaar is er een financiële ondersteuning vanuit 10.000 stappen. Dit wordt steeds het jaar voordien meegedeeld. Er wordt wel verwacht dat de lokale besturen ook zelf investeren om het project zeker te doen slagen. Via onze prijslijsten per jaar kan er ingeschat worden hoeveel budget er nodig is voor de gewenste materialen.
 • Schrijven we in per jaar of ineens voor het vierjarig traject?
  Inschrijven is per jaar. Dus je vraagt ook per jaar de financiële en inhoudelijke ondersteuning aan.
 • Wij hebben niet deelgenomen in 2021 en geen signalisatiemateriaal besteld. Kunnen wij wel deelnemen in jaar 2022 met de beweegroutes?
  Het lokaal bestuur is niet verplicht om de volledige vier jaar deel te nemen aan het project. Maar, we raden dit wel aan! Waarom? Elk jaarthema is een belangrijk onderdeel van het integraal 10.000 stappenproject. Doorloop je als lokaal bestuur het volledige vierjarige traject, dan eindig je met een stapvriendelijkere buurt die inwoners motiveert om meer te bewegen. Maar, het is dus wel mogelijk om in te zetten op de ontwikkeling van beweegroutes in 2022, ook al heb je in 2021 geen signalisatiematerialen besteld.
 • Wat houdt jaar 2022 ‘Beweegroutes’ juist in?
  Meer info over de beweegroutes van 2022 kan je HIERvinden.
 • Hoe kunnen wij onze inwoners motiveren?
  Op Vlaams niveau wordt er jaarlijks een communicatiegolf naar de burgers georganiseerd over gezond bewegen en ‘Elke stap telt’. Elk deelnemend lokaal bestuur ontvangt kant-en-klare communicatietools om ook lokaal mee te surfen. Meer info kan je HIER vinden.